Naše ženy, naši chlapci a proč budou mít naše dcery děti se syny muslimských uprchlíků.

23. 10. 2016 14:39:07
Už jsem si skoro dělal iluze, že naše vnoučata budou děti našich synů. Nebudou! Možná ta správná otázka je, zda budou naše děti šťastné?

Chceme pro děti to nejlepší. Děti nám ale tloustnou, hloupnou, děvčata se nám spouštějí s podivnými individui, děsí nás šikana... Kde se staly chyba? Nás se to naštěstí netýká? Někdy je to ku podivu, ale to nejlepší není nejlepší. Právě ta naše ochrana dětí je někdy příčinou katastrof z vyprávění, které nás děsí.

Nejen děti, které jsou šikanovány, jsou objetí šikany.

Šikanují ti, kteří se sami necítí dostatečně silní ale přirozeně živočišně to chtějí. Tito své ego kompenzují na vybraných slabších. Nešikanují silní jedinci, šikanují ti, kteří mají snahu na někom jiném slabém dokázat si, že nejsou nejslabší. Ti silní s autoritou to nepotřebují dělat. Je za tím selhání rodičů? A měli by být dokonce trestně odpovědní i ti rodičové, jejichž děti jsou šikanovány?

Trestní odpovědnost rodičů šikanovaných dětí?

Všichni chceme aby děti netrpěli, aby se jim nic ošklivého nepřihodilo, toto nutkání měli matky i otcové od nepaměti, má to svůj smysl. Tak jak oblékání přináší výhodu, i to platí jen do určité hranice, do svého optima, pak se to překlopí v negativa. Dobrá pláštěnka do deště není ta, ve které se udusíte. U té pláštěnky je zjevné, co už je příliš, jak ale poznat zda naše přehnaná starostlivost o děti nepřinese zkažené ovoce? Formování lidské duše je složitější, ne vše je pozorovatelné hned.

Proč je tolik dětí na ulici oblečeno jak kosmonauti, jejichž skafandr má odolat teplotám v řádech stovek stupňů? Cítí se tak děti dobře, je to pro jejich zdraví, nebo jsou tak oblečeni, protože maminky to tak chtějí, cítí? Maminky je oblékají podle toho, jak se děti cítí, nebo jak to cítí ony? V jakém věku je dítě schopné naučit se posoudit, jak se přiměřeně obléknout a v jakém věku jim do toho reálně matky stále ještě kecají? Neudržují mnohdy matky své děti dlouho nesamostatné, jen aby nad nimi měli moc? V kolika letech umí děti ovládat tablet a hrát komplexní počítačové hry a v kolika letech je necháme rozhodovat o něčem tak přirozeném a jednoduchém, jako funkční oblékání? Udělali by chybu, byla by jim zima? To je problém? A jak jinak se to naučí?

Jasně, „safety first“. Jak se ale formuje sebe-vnímání našich děti? Jako si vytváří identitu dítě vyrůstající pod máminou sukní? Jsou děti v naší péči vnitřně spokojené? Co z nich vyroste? Prý nejhorší je prý případ, kdy matka zůstane sama se synem. Což je ale jen důkaz, že matka není jediná bytost vybavená k výchově dětí, žena matka není schopna si představit, co její chlapec cítí, potřebuje, po čem touží? Ona nezná emoce, který on prožívá, nikdy je nezakusila, nepociťovala. On není ona. Taková matka mu dává jen ženské vzory chování, vzory vnímání a reakcí na podněty z okolí. Jak bude takový chlapec v dospělosti vnímat a reagovat na běžné podněty? Jaký to bude muž a jak jej budou vnímat budoucí ženy? Je matka ta jediná a nejlépe vybavená bytost k výchově dítěte? Je pro její dítě nejlepší to, co ona cítí? Žádné dítě není věrnou kopií svých rodičů. Ne vždy se v identických situacích cítíme stejně, tak kde se bere ta jistota některých matek, že právě ony pro děti dělají to nejlepší?

Velké ženské srdce je sexy, ale převážně jen u žen.

Proč ten boom adrenalinových sportů? Je snad pro člověka (muže) prožívání určité míry rizika něco biologicky nepostradatelného? Jaké mají dnešní chlapci dětství? Je uspokojeno jejich chlapecké ego? Jací z nich vyrostou muži? Budou imponovat ženám? Ano, sociální základna bude obdobná, vyrůstaly ve stejné době, rozumět si asi budou podobně jako to mezi muži a ženami bylo ve všech dobách. Z historie je ale také známo, že například starověkým Římankám imponovali otroci, nejedno dítě počali právě otroci, nikoli vážení šlechetní a změkčilí urození Římané. V koloniálních dobách to nebylo jiné. Které dnešní vyspělé moderní země mají nejvíc míšenců? Statistiky západních zemích uvádějí, že asi každé páté dítě má jiného biologického otce, než jaký je ten domnělý. Zdá se, že toto je biologická přirozenost druhu homo sapiens sapiens, nezávislá na kultuře, době. Děti jsou počaty v době ovulace a jsou u toho ti muži, kteří v této době ženám imponují! Ženy preferují život s muži na odpovídající sociální úrovni, ale když pak na to přijde... Ono to není nic špatného, to je příroda, nic zásadního s tím nenaděláme (pokud nedojde na genetické modifikace, u nichž nevíme k čemu povedou). Ať se nám to líbí nebo ne, budou chvíle, kdy naše dcery budou rády, že tu bude pár chlapců muslimských uprchlíků, drsní, hrubý, silní, muži se skutečným živočišným sex appealem. Ale to pocítí jen ony, až když to na ně přijde. Jinak to budou sami odsuzovat, jak se sluší a patří. Naši synové, sociálně na úrovni, fyzicky pod úrovní, ti budou tyto děti živit. Nic nového pod sluncem.

Každé páté dítě má jiného biologického otce, než jaký je ten domnělý.

Jak se skutečně cítí chlapci pod máminou sukní? Ano, každému je nám příjemné být hýčkán, chráněn. V každém věku různě. Když přijde dospívání, vyplaví se testosteron, maminka vše ze setrvačnosti řeší hýčkáním a laskáním...

Na co asi budou kluci, které rodiče vozí do školy autem, hrdě vzpomínat? Jaké budou mít zážitky z dětství? Jsou skutečně vnitřně šťastní, je uspokojena jejich klukovská přirozenost? Co si budou vyprávět u piva? Jaký budou žít život, budou spokojení, budou to hrdí silní a odolní mužové? Jak se cítí mladý kluk, který vyrůstá pod máminou ochranou, když se ocitne mimo známá teritoria, 50m sám v neznámém lese? Je mu úzko, pláče, panikaří, trpí ... Proč? Cožpak neumí žít trochu sám za sebe, neumí sám hledat řešení, neumí se spolehnout sám na sebe? On se to nenaučil, pomalu, přirozeně v tom správném věku? Jak se takový kluk cítí před děvčaty? Kdy je dobré nechat kluky (i holky) nabýt si nos, spálit se, prochladnout? Je dobré pro vývoj dítěte nechat ho sníst něco ležícího na zemi? Nemáme i my problém s nedostatečnou imunitou? Jak to dětem ublíží krátkodobě a jak je to zformuje dlouhodobě? Ulehčí to někomu život, když je budeme chránit před nehodami, nepříjemnostmi? Je lepší udržovat děti nesamostatné, na nás závislé? Skutečně lépe se nám s nimi žije? Lépe si jim bude žít v dospělosti?

Omluvte mne, doprala mi pračka, musím pověsit prádlo a na plotně neurvale hvízdá papíňák ...

Autor: Radek Maleč | neděle 23.10.2016 14:39 | karma článku: 29.15 | přečteno: 2351x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ona

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 18.82 | Přečteno: 217 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 7.82 | Přečteno: 157 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 41.00 | Přečteno: 9106 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.44 | Přečteno: 427 | Diskuse

Ivana Dianová

Utržená ze řetězu

Použila jsem samozřejmě nadsázku, ale musím se přiznat, že utrženě si kapku skutečně začínám připadat. Hledám, ba slídím, sháním, toužím a těším se. Strašně!

25.3.2024 v 20:38 | Karma článku: 24.07 | Přečteno: 677 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1128

Jsem tou osobností, kterou já znám, se kterou ráno vstávám a večer chodím spát, která vystupuje v mých snech, nebo jsem tím člověkem, kterého znají ostatní? On mě ale každý vnímá jinak! Kdo jsem?

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...