Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Správně, zejména příměr se sportem a jeho společné kategorie se povedl.

Vždy mne pobaví výkřiky o rovnosti platů, a pak když majitel firmy ke konci pracovní doby příjde s nutností rychlého vyřízení další mimořádné práce - tak to zůstane na chlapech, a ženský běží k dětem, k rodině, ke kadeřníkovi...

To platí v soukromé sféře, ve státní co jsem zažil mají na stejném místě v podstatě stejné platy (obecně, kdo s kým kamarádí nebo spí to sice pokřivuje, ale to sem teď nepatří).

Tak to prostě je, obecně mají muži a ženy svoje role a žádný multikulturně genderový pitomec přírodu nepředělá...

0 0
možnosti
TK

Muži pracují, aby uživili rodinu. Ženy pracují, aby se doma nenudily. Spíš se divím, že vůbec berou plat. ;-)

0 0
možnosti
KN

Tak možná toho chlapi více potřebují k snědku, ale za bydlení platí stejně a za oblečení a kosmetiku, kadeřníka apod. ženy utratí nepoměrně více. Takže jestli nechcete, aby vám vnuci vyčetli, že ženy vypadají zanedbané, tak žádejte vyšší platy a sociální dávky pro ženy !!! ;-D

1 0
možnosti
Foto

"oblečení a kosmetiku, kadeřníka apod. ženy utratí nepoměrně vice"

To ale není životní nutnost k zachování rodu, milostivá. To je jen obyčejná ženská marnivost. ;-D Ostatně jste opomněla metrosexuály... ti za oblečení a kosmetiku, kadeřníka apod. utratí nepoměrně vice než ženy. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RS

R84a87d18e56k 81S68e80m65a

29. 3. 2017 15:52

správně, ženy do dolů a do traktorů, děti do státních výchovných ústavů a rodina je taky přežitek - tohle byly smělé plány soudruhů v 50.letech. a už to tu máme po spirále zpět od soudruhů ze Západu

0 0
možnosti
DP

Vy tak nějak automaticky předpokládáte, že muž je vyšší než žena. Mám 175 cm a dobré polovině mužů koukám seshora na hlavu, někdy i na pleš. Jak se s tím vyrovnáte?

1 3
možnosti
MP

Tak to jste výjimka potvrzující pravidlo. Já mám 182cm, ve svém okolí (rodina, známí) mám tak 40 žen a prakticky bez výjimky jsou všechny o 0,5-1 hlavu menší než já... :-)

0 0
možnosti
MP

Já bych to ještě rozvedl. Z uvedeného plyne, že muži a ženy prostě objektivně mají z fyziologických důvodů dispozice pro různé obory. Z toho také plyne, že řada povolání je spíše určena více pro muže a jiná řada zase spíše pro ženy. A dále, různé pracovní obory bývají různě placeny, někde jsou platy vyšší (např. zmíněný automobilový průmysl nebo IT), jinde nižší (např. školství nebo státní lékařství). Výrazný rozdíl v průměrných platech žen a mužů bych potom viděl především v tom, že hodně "ženských" oborů bývá v té hůře placené oblasti, zatímco obory shodou okolností vhodnější pro muže zase mají vyšší ohodnocení (je tam prostě vyšší platová úroveň, např. díky vyšší přidané hodnotě a schopnosti segmentu generovat zisk). Pokud s tím má někdo problém a chtěl by to více srovnat (proč ne), tak stačí třeba zvýšit platy ve školství třeba o 30% nebo u nižšího zdravotního personálu (zdravotní sestry, ošetřovatelky) a hned se ten průměr zlepší...

0 0
možnosti
JZ

1) proč by měli mít muži a ženy z fiziologických důvodů dispozice pro různé obory (tedy snad s výjimkou fyzické síly)?

2) problém rozdílných platů nespočívá samozřejmě v tom, že ženy jsou zaměstnány v hůře placených pozicích, ale v tom, že mají nižší platy ve stejných pozicích.

0 0
možnosti
JR

J14a41n 44R13i59c33h24t85e75r

29. 3. 2017 14:34

Vás ukamenují!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Kdyz uz nekdo publikuje verejne, tak by si alespon mohl dat tu praci a zopakovat si napriklad shodu podmetu s prisudkem a mnohe dalsi. Za granatiku 5, za sloh 2-. Ale myslenka dnes vcelku nevsedni a nevidana ;-)

1 0
možnosti
IM

I47v89o 92M25i26l97d47a

29. 3. 2017 14:03

co se týče profesí, mají ženy plat skutečně menší.

co se týče množství, kvality a užitku odvedené práce za stejnou časovou jednotku, jsou ženy placeny mnohem lépe než muži...a to jistě není spravedlivé!!!

a ještě se v průměru dožívají o pěkných pár let více než muži, proč asi? že by proto, že se chlapi prostě pro ty své milované udřou..?

0 1
možnosti
Foto

R29a71d50e38k 72M53a24l77e48č

29. 3. 2017 13:19

Žádný muž se nevyrovná ženě, ale ani žádná žena se nevyrovná muži. V něčem srovnání snesou, prolínají se, v mnohém nikoli. Od přírody je to myslím dáno tak, že by se měli doplňovat, nikoli srovnávat.

Můžeme se bavit o tom, že oba mají právo být relativně stejnou měrou nasyceni či šťastni, nikdy ale nebude rovnost ve všem. Ženy budou obecně prožívat a konat něco jiného než muži, naše role jsou jiné, každý bude odlišně dávat, odlišně dostávat.

Chceme-li se zarytě bavit o právu na rovnost, pak můžeme uvažovat, že všichni mají stejné právo na život, na stejnou míru nasycení, ohodnocení a bezpečí, tedy i například moucha na Vaší svačině či virus chřipky v těle Vašeho dítěte nebo prase v chlívku. Mnohem přirozenější je myslím v přírodě mechanismus lokálně silnějšího v celkově vyváženém systému (zda lidstvo už příliš nevybočuje je jiné téma). Pokud se muži nechají zašlapat feminismem, bude to ke škodě obou. Vybrat si jeden (nevhodný) parametr a za každou cenu vymáhat rovnost, to způsobí jen nerovnost a tedy újmu někde jinde.

1 0
možnosti
JZ

V těch Vašich spekulacích chybí jedna dost podstatná věc: definice pojmu rovnost. Aby bylo možné usoudit, že dva objekty si nejsou rovny, museli bychom neprve postulovat rovnost či nerovnost jako takovou - pokud nevíme, co je to rovnost, těžko můžeme rozlišovat kde je a kde není. Rovnost může být chápána z mnoha různých hledisek, vy však neupřednostňujete žádné. Z toho hlediska si tedy žádní lidé nemohou být rovni v ničem, neboť dva stejní lidé neexistují, stejně jako dva stejné stromy v lese. To je sice možné přijmout jako pravdivý úsudek, nicméně je to úsudek banální a nicneříkající. V podstatě nám to ani neumožňuje používat podstatná jména v množném čísle.V životě totiž není problém poznání, že všechno je jiné a nic není stejné, problém je porozumění tomu, zda existuje nějaká jednota v mnohosti, nějaká kategorie, zda existuje něco, jako společný jmenovatel. A to je problém, který vždy člověk musí řešit, zejména ve vztahu k lidské společnosti, to se pokuste vyřešit. Tedy pokut uznáváte vůbec něco, jako "lidé".

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1181x
Jsem tou osobností, kterou já znám, se kterou ráno vstávám a večer chodím spát, která vystupuje v mých snech, nebo jsem tím člověkem, kterého znají ostatní? On mě ale každý vnímá jinak! Kdo jsem?

Seznam rubrik